Search


Unlock het IT potentieel van jouw organisatie

Door: Leo Cuijpers 22-10-2018

Wie in staat is om specialistische IT kennis van IT medewerkers goed in te zetten, creëert een concurrentievoorsprong. Maar hoe staat het ervoor met de IT kennisontwikkeling binnen jouw organisatie en is het voldoende duidelijk hoe je het IT potentieel optimaal kunt benutten? Dit zijn alvast vijf tips die je helpen om niet ad hoc maar structureel de mogelijkheden van IT kennisverrijking te benutten:
Digitaal scherm met apps open

Tip 1: Maak gebruik van Microsoft Software Assurance vouchers


Soms vergeten organisaties dat ze deze in huis hebben. Afhankelijk van het Microsoft contracttype zijn er vouchers in omloop waarin gratis trainingsdagen, gratis consultancydagen en diverse gratis e-Learning modules zijn opgenomen. Meer hierover weten, klik hier.

Tip 2: Gebruik subsidieregelingen voor ICT


In diverse sectoren bestaan er subsidieregelingen. Klik voor meer informatie op: Subsidieregeling.

Tip 3: Ga op zoek naar kosten- of tijdsbesparende opleidingsalternatieven


Het is soms best een dilemma: De directie weet dat IT de organisatie vooruit helpt, maar de noodzakelijke budgetten of tijd voor opleiding ontbreken. Afhankelijk van de IT opleider zijn er dan alternatieven te bedenken. Bijvoorbeeld 20% van de kosten en tijd besparen door niet vijf dagen een opleiding te volgen, maar de opleiding te doen in twee sessies van twee dagen. Meer focus in kortere tijd levert in de meeste gevallen minimaal hetzelfde rendement op. Soms zelfs meer.

Tip 4: Koppel IT training altijd aan certificering


Zeker voor IT organisaties die zelf partner zijn van grote softwareleveranciers is het van belang dat de partneraccreditatie nagenoeg altijd afhankelijk is van de noodzakelijk behaalde certificeringen. Het goed bijhouden van de voorwaarden die in partnerprogramma’s staan helpt bij het vrijmaken van budgetten. Niemand zal zijn behaalde status immers willen verliezen. Of dat nu een accreditatie van Microsoft, Cisco of welke leverancier dan ook betreft.

Tip 5: Analyseer welke leermethoden past bij elke IT'er


Een minimale IT bezetting zal er altijd moeten zijn en IT collega’s zomaar van projecten afhalen voor training is meestal niet wenselijk. Het analyseren van gewenste leermethoden per individu helpt alvast om een goed persoonlijk plan te maken. Misschien is het wel zo dat iemand niet klassikaal kan deelnemen vanwege te grote afstand en dat virtueel deelnemen dan de oplossing is.

Dit is hoe we je verder helpen


We bundelen kennis en mixen methoden. We bundelen hoofdstukken en onderwerpen die logisch bij elkaar horen. Als je bijvoorbeeld Azure-, Big Data-, Office 365- of Security specialisten nodig hebt dan begint elke specialisatie bij de fundamentals en eindigt diep technisch. Doordat de ontwikkelingen razendsnel gaan wordt elke training voor aanvang geupdate met de meest recente informatie. Iedere deelnemer begrijpt zo de denkwijze achter de techniek om klantsituaties beter te herkennen en te komen met juiste, actuele oplossingen voor interne- of externe klanten.

We mixen methoden, wat wil zeggen dat we altijd gaan voor maatwerk dat bij jouw organisatie en de IT medewerker past. Want voor de een is klassikaal de juiste vorm, de ander wil e-Learning, en weer een ander wil een combinatie van leermethoden. Voor elk budget en beschikbare tijd van de persoon de meest wenselijke oplossing bieden. Dat is onze uitdaging die we graag met je aangaan. Om het IT potentieel van iedereen zo optimaal mogelijk te benutten.

Meer weten?


Unlock your company's potential! Om alles uit je IT potentieel te halen.