Search


Vooraankondiging nieuwe Microsoft Azure certificeringen

Door: Leo Cuijpers 13-08-2018

Drie nieuwe Microsoft Azure certificeringen zijn aangekondigd tijdens het wereldwijde Microsoft Inspire event. Het bewijs dat het cloud computing platform van Microsoft, Microsoft Azure, steeds belangrijker, serieuzer en toonaangevender wordt. Maar vooral ook een positieve ontwikkeling omdat deze nieuwe certificeringen veel meer gefocust zijn op de verschillende functierollen binnen de IT.
Keyboard with a book and certicate on top

Dit zijn de nieuwe Microsoft Azure certificeringen:

  • Microsoft Certified Azure-Developer
  • Microsoft Certified Azure Administrator
  • Microsoft Certified Azure Architect

"IT-er blijf bij je leest"


Met deze certificeringen ontstaat er qua opleiding weer een duidelijke scheidslijn tussen bijvoorbeeld Development en Beheer. Het zijn verschillende disciplines waarbij IT medewerkers vaak andere opleidingsachtergronden en interesses hebben. Met deze nieuwe Microsoft certificering aanpak wordt het voor jou mogelijk om je nog beter binnen jouw eigen vakgebied te specialiseren. Zonder je te vermoeien met die zaken die minder bij jou als persoon passen.


Uit de startblokken voor Microsoft Azure Administrators


Want voor hen zijn de nieuwe beta examens al beschikbaar. Maar hoe zit het precies als je al eerder examen gedaan hebt? We leggen het hier voor je uit:

Elke beheerder die al het examen 70-533 gedaan heeft van Microsoft Azure Infrastructure Solutions hoeft voor de nieuwe certificering alleen een overgangsexamen te maken, de AZ-102: Microsoft Azure Administrator-certificeringstransitie.

Heb je nog niet eerder het examen 70-533 succesvol afgerond dan zijn er twee examens af te leggen, namelijk de AZ-100: Microsoft Azure Infrastructuur en Development en de AZ-101: Microsoft Azure Integratie en beveiliging.

 

Binnenkort te verwachten


In lijn der verwachting zullen dit najaar drie nieuwe examens voor Microsoft Azure Developers en Azure Architecten beschikbaar komen. Medio September verwachten we meer informatie te ontvangen over al deze examens en krijgen dan ook duidelijkheid over hoe je je voor kan bereiden op deze examens. We houden je natuurlijk op de hoogte via blogs en nieuwsbrieven.

 

Samenvattend


De nieuwe Microsoft Azure certificeringen laten je datgene leren wat noodzakelijk is voor je functie en staat veel dichter bij de praktijk waar IT’ers dagelijks in opereren. Precies wat nodig is om nog meer succes te behalen met het Microsoft Azure cloud platform. Maar vooral om klanten nog beter te adviseren en te helpen met de digitale transformatie.

 

Nu al meer weten?

Chat hier rechtstreeks je vraag aan onze opleidingsadviseur. Bellen mag natuurlijk ook: 040 - 2924747