Search


'Wie nu niets doet, krijgt over 4 jaar de rekening gepresenteerd'

Door: Leo Cuijpers 09-07-2018

Door een achterstand op kennis in een continu voortbewegende en concurrerende branche, dreigt een hoop ervaring verloren te gaan. Voor werkgevers is het belangrijker dan ooit om enerzijds te voorkomen dat oudere werknemers buitenspel komen te staan, en anderzijds om hun organisatie aantrekkelijk te maken én houden in de war on talent.
Radartjes in het wit die verbonden zijn

Paradox op de arbeidsmarkt


De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben een paradoxale situatie opgeleverd in de ICT. Enerzijds kampt de branche met grote tekorten op de arbeidsmarkt door een minimale toevoer van (jong) talent, anderzijds stromen veel ICT’ers vroegtijdig uit omdat ze, door een kennisachterstand, geen aansluiting meer vinden. Hoe blijf je jong talent binden, boeien en vasthouden en hoe zorg je dat de ervaren rotten bijblijven? Een ding is in elk geval duidelijk: wie nu niets doet, krijgt over een paar jaar de rekening gepresenteerd.

Achterblijven kan niet


Wie denkt dat vertrekken van huidige werknemers zullen worden gecompenseerd door een natuurlijke toeloop, heeft het mis. Het is aan jou om de vroegtijdige uitstroom van oudere ICT’ers te stoppen. Dat kan alleen worden bewerkstelligd door structureel afspraken te maken over het op peil houden van kennis, en door je werknemers daarin ook te faciliteren. Ook voor jong talent is het belangrijk dat je meer kunt bieden dan alleen een hoog salaris. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ICT’er van nu lang niet meer alleen gevoelig is voor geld. Medewerkers willen aanvullende garanties op ontwikkeling en toekomstperspectief; je neemt dan ook een voorsprong op de concurrent als jij ze dit kunt bieden.

Permanent leren


Maar training is duur en komt bovendien zelden goed uit in het drukke werkschema van een ICT’er. Dat realiseren we ons, en daarom hebben we ‘permanent leren’ in het leven geroepen. Hiermee stellen we ICT’ers in staat om tegen een redelijk budget onbeperkt te leren. Dat houdt in: mensen die zich bij ons inschrijven voor permanent leren, kunnen voor een vast bedrag komen leren en trainen zo vaak als ze willen. Budgettair gezien dus een interessante optie. Vervolgens kun je in samenspraak met je werknemers afstemmen op welke gebieden ze geactualiseerd moeten worden en welke trainingen ze daarvoor het beste kunnen volgen. Hiermee is ook direct de inzetbaarheid inzichtelijk.

Trainen op afstand


Indien de afstand tot een trainingslocatie te groot is zijn de trainingen ook online te volgen. Om toch de volledige ‘experience’ van een klassikale training te kunnen bieden, zetten we audio- en videotechnologie in zodat ze net zo goed kunnen meediscussiëren en vragen stellen als de fysiek deelnemende cursisten. Alles om een leven lang leren zo eenvoudig toepasbaar mogelijk te maken.
Benieuwd wat permanent leren jouw medewerkers kan bieden? Neem gerust contact op!