Search

IT Management: ITIL Trainingen

Information Technology Infrastructure Library, meestal afgekort tot ITIL, is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. ITIL is geen methode of model, maar eerder een reeks van best practices (de beste praktijkoplossingen) en concepten. Het resultaat van procesimplementatie met behulp van ITIL is vergelijkbaar met de ISO 9000-regulering in de niet-ICT-branche, waarbij alle onderdelen van de organisatie zijn beschreven en in een bepaalde hiërarchie qua bevoegdheid/verantwoordelijkheid zijn gerangschikt.

ITIL logo

ITIL versie 3 richt zich op de complete Service Lifecycle. Daarnaast wordt een duidelijk klantgerichte benadering gehanteerd, vanuit een service en end-to-end perspectief. ITIL versie 3 is formeel gepubliceerd in 2007 en geüpdatet in 2011. Deze update staat bekend als ITIL v3 Edition 2011.


De Service Lifecycle wordt opgedeeld in 5 fases, die weer onderverdeeld worden in verschillende processen:
1. Service Strategy
2. Service Design
3. Service Transition
4. Service Operation
5. Continual Service Improvement

Hieronder treft u de verschillende ITIL trainingen. Op de pagina ITIL Certificeringen vindt u uitleg over de certificeringsmogelijkheden. De trainingen kunnen we ook aanbieden in E-learning ga hiervoor naar ITIL E-Learning.

All ITIL courses offered on this page will be conducted by D-ICT, Accredited Training Organization of AXELOS Limited.