Opleidingstool | Infrastructure IT Support


Je wil werken als IT Support

Wereldbol met toetsenbord, muziek en boek


Jij als IT Support weet waar het probleem van de klant of je collega zit en kan deze op lossen.

Exclusief: een Microsoft 365 training voor Servicedesk medewerkers


Onze docent Gerben Hameetman heeft een training ontwikkeld speciaal voor Servicedesk medewekers. Lees hieronder waarom hij deze training ontwikkeld heeft.

NIEUW: Servicedesk Operator M365 training


Als Servicedesk medewerker help jij je collega’s, de gebruikers, bij vragen. Het huidige trainingsaanbod houdt in dat je als Servicedesk medewerker alleen maar terecht kunt bij zeer technische diepgaande trainingen. Trainingen die specifiek zijn ontwikkeld voor de doelgroep IT'ers terwijl jij als Servicedesk medewerker alleen de highlights nodig hebt.

Leer hoe je problemen kunt oplossen


Je hoeft bijvoorbeeld niet te weten hoe je SharePoint configureert maar wél weten waar je moet zijn binnen SharePoint om een probleem te onderkennen en op te lossen.
Daarnaast leiden deze trainingen vaak op voor certificeringen terwijl dat voor jou helemaal niet van toepassing is.
De zogenaamde “eind-gebruikers” trainingen daarentegen passen niet bij je want “Hoe werkt Word” en “Hoe werkt Outlook” missen nou juist net de technische verdieping binnen Microsoft 365 die je wél nodig hebt. “Als Service Desk medewerker wil je leren waar je dagelijks vragen over kan krijgen. Waarbij je ook weet wáár je moet klikken om verder te komen en de vraag te beantwoorden.”

De oplossing voor Servicedesk medewerkers


In de door mij ontwikkelde “Servicedesk Operator Microsoft 365 training” leer je comfortabel om gaan met het Microsoft 365 pakket zodat je vertrouwd raakt om vragen zélf op te lossen.
Hiermee sla je twee vliegen in één klap; Je collega krijgt snel antwoord én minder vragen hoeven doorgespeeld te worden aan de IT-afdeling of extern IT-bedrijf.
Is een vraag toch te complex? Dan kun jij na het volgen van deze training de vraag goed geformuleerd op technisch niveau doorgeven. Dat voorkomt verwarring.

Klik hier om naar de training te gaan.

IT-Support MOOCs (e-learnings) gratis te volgen


@The Academy heeft een online leerplatform voor trainingen ontwikkeld. Hier kun je gratis te volgen MOOC- trainingen op vinden in allerlei ICT-richtingen. Waaronder veel trainingen op het gebied van IT Support. Hieronder zijn er een aantal voor je geselecteerd.


Na registratie op het platform kun je direct aan de slag.

Man behind computer

MOOC | IT Support Fundamentals

Man with hat behind computer in a data center

MOOC | IT Support Cloud fundamentals


Man with glasses sits behind a computer screen

MOOC | IT Support Communication

Large room with multiple computers and people

MOOC | IT Support Networking Essentials