@The Academy zoeken


Grote(re) IT carrièresprongen maken? Het kan!

Door: Leo Cuijpers 12-11-2018

Positief nieuws voor elke IT’er, de baanzekerheid is groot. Vooral voor echte IT uitblinkers, omdat de vraag naar IT specialisten groter is dan het aanbod. Deze uitblinkers zijn in staat om continu nieuwe, up-to-date kennis te absorberen. Want één ding is zeker, de technologie verandert razendsnel en meebewegen is een overlevingsstrategie geworden.
man die van 2018 naar 2019 springt

Grote IT carrièresprongen maken kan zeker. Door persoonlijke energie en een prachtige mooie tool. Maar laten we eerst eens beginnen met een belangrijke vraag:

Waar sta je in 2018 en waar wil je naar toe?


Het einde van 2018 nadert. Dat is een prima moment om eens na te denken over jouw carrière in de IT. Vooral omdat de lifecycle van kennis in de IT ongeveer drie jaar is. Drie jaar slechts, dat betekent nogal wat. Heb je sinds 2016 geen opleiding of training meer gevolgd dan zal je tussentijds natuurlijk de nodige praktijkervaring hebben opgedaan en kennis tot je hebben genomen. Dat is wat elke IT’er immers doet. Alleen loop je wel het risico dat je in 2019 aan marktwaarde verliest, bijvoorbeeld omdat andere IT vakgebieden in opkomst zijn en er minder vraag komt naar jouw specialisatie. Weet je ook wat nodig is om je baan in de IT ook op langere termijn uit te blijven oefenen? Permanente kennisontwikkeling is daarom van groot belang, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Een budget obstakel?


Want hoe regel je het intern als je een IT opleiding, cursus of training wilt volgen? De praktijk is vaak dat voor elke aanvraag een verzoek aan een beslissingsbevoegde manager gedaan moet worden. Dan ligt de drempel weleens hoog om opnieuw om kennisontwikkeling te vragen. Je weet dat permanente kennisontwikkeling belangrijk is, maar het blijft liggen omdat je niet met ‘lood in de schoenen’ opnieuw wilt aankloppen voor een budgetteringsaanvraag. Zeker niet als je al meerdere verzoeken gedaan hebt.

Dit is hoe je grotere IT carrièresprongen maakt


Er zijn een aantal belangrijke elementen die helpen om jou grotere sprongen te laten maken. Onder andere als je in staat bent om zelf je eigen trainingen te kiezen en niet je manager om goedkeuring hoeft te vragen. Daardoor zal de bereidheid groot zijn om in deze competenties veel energie in te steken. Je bepaalt immers zelf grotendeels je carrière pad. Zeker ook als je kunt leren buiten de waan van de dag en kennis opdoet van aansprekende IT vakgenoten. Waarmee we jou deze grote carrièresprongen laten maken?

Met trots lanceren wij Onbeperkt trainen 2019!


Het allergrootste aanbod van actuele IT kennis van meerdere grote IT leveranciers letterlijk in je achterzak. De nieuwe Onbeperkt trainen kaart is een onmisbare tool voor iedere IT’er die permanent een voorsprong wil behouden. Het is een waardevol compleet aanbod waarin de volgende technologieën zijn opgenomen: Microsoft, Microsoft online trainingen (mooc's), Java, Citrix, VMWare, Cisco en Amazon Web Services.

Extra hulp nodig?


Voor wie overtuigd is dat permanent trainen noodzakelijk is voor zijn of haar carrière is het natuurlijk van belang om een goed leerplan te maken. Dus, waar wil jij jezelf het komende jaar in gaan ontwikkelen? We coachen je er graag bij. Neem hier contact met ons op als we kunnen helpen om 2019 goed uit de startblokken te gaan.