@The Academy zoeken


Succesvol zijn in de IT? Zorg voor aantoonbare kennis!

Door: Leo Cuijpers 26-11-2018

Het is iemand die goed kan verwoorden wat nodig is om in de IT succesvol te zijn. We hadden een inspirerend gesprek met Kees Paardekam. Hij is eigenaar van Top Systems B.V. uit Roosendaal. TOP systems B.V. bestaat 21 jaar en heeft 5 IT professionals in dienst. Zij zijn sterk gespecialiseerd in werkplekbeheer en security awareness. Wat kunnen we van hem leren?
Een man helpt een andere man om de top van de berg te bereiken

Kennisontwikkeling start met persoonlijke motivatie


Voor Kees Paardekam is kennisontwikkeling heel gewoon, als een tweede natuur. Sterker nog, het staat ook beschreven op de TOP Systems website. “Complexe technologische oplossingen vereisen diepgaande specialistische kennis. Deze kennis is schaars en vergt continue training en ontwikkeling”, is wat je kunt teruglezen. Voor hem is opleiding en training iets wat vanzelfsprekend is en waar hij met veel passie en trots over spreekt. Daardoor kan hij zich vooral ook onderscheiden van de concurrentie en contant een voorsprong behouden. Kennisontwikkeling start met persoonlijke motivatie maar de volgende twee tips van Kees helpen ook:

Tip 1: Maak een meerjarenplan


In 2016 besloot Kees een tweejarenplan op te stellen, waarin hij een aantal persoonlijke doelen benoemde. Allereerst behaalde hij gerenommeerde certificaten met betrekking tot digitale veiligheid en kan hij nu complexe vraagstukken bij zijn klanten rondom digitale veiligheid, security awareness en AVG oplossen. Nu twee jaar later heeft hij een aansprekend portfolio van aantoonbare kennis opgebouwd op het gebied van Microsoft Office 365, Azure, CISO as a Service, Managed Services, Prince2, Backup procedures, Consultancy en nog heel veel meer.

Tip 2: Focus nadrukkelijk op de cloud


Elke IT’er die niet buiten de boot wil vallen moet investeren in gedegen cloud opleidingen. Kees legt het als volgt uit: “Over vijf jaar zijn er zelflerende systemen die zichzelf repareren en zal de huidige IT kennis over hardware of servers veel minder relevant zijn”. Zijn visie is dat de IT rol zich vooral rondom advies en het functioneel inrichten gaat begeven. Zonder diepgaande Cloud kennis kan je dan simpelweg niet overleven. Precies om die reden kwam hij in contact met @The Academy, omdat hij een verbreding zocht binnen zijn vakgebied.

Zijn ervaringen met @The Academy?


Natuurlijk hebben we hiernaar gevraagd. Er zijn vier zaken die hem erg aanspreken:
  1. Het persoonlijke contact met Pim Huskes van @The Academy, waardoor samen de trainingen gekozen werden die pasten bij zijn meerjarenplan.
  2. De manier van lesgeven. “In de winterperiode bleek de reis van Roosendaal naar Eindhoven ineens uren langer te zijn, maar gelukkig kon ik live, virtueel deelnemen met uitstekende faciliteiten alsof ik erbij was”
  3. Het complete aanbod van de Onbeperkt trainen kaart, waardoor hij aantoonbare certificaten heeft kunnen behalen voor technisch-, projectmatig- en businessgedreven opleidingen. “Je kunt wel een training op YouTube volgen of ergens anders online, maar dan moet iemand maar net in je kennis geloven”
  4. Docenten met praktijkervaring en een onderscheidend Nederlandstalig leerprogramma. “Vaak hebben de docenten een eigen IT bedrijf, het zijn net als ik IT ondernemers en je komt in contact met gelijkgestemden”


Dankwoord


Kees Paardekam omschrijft leren als een soort aanstekelijke flow. Als je eenmaal aan kennisontwikkeling begint ga je er steeds meer tijd voor vrijmaken en wordt het onderdeel van datgene wat je elke dag graag doet. Enorm dank voor het delen van tips en ervaringen en veel succes met alle IT opleidingen waar je tijd voor vrij wilt maken!