Blog

Microsoft Role-based certificeringen zijn nog maar één jaar geldig

Door: Leo Cuijpers 10-05-2021

Geldigheidsduur verkort tot één jaar

In december 2020 heeft Microsoft aangekondigd dat de geldigheidsduur van de Role-based certificeringen wordt verkort met mogelijkheid om te verlengen. Dit is niet van toepassing op fundamental certificeringen.

Microsoft heeft er bewust voor gekozen om de geldigheidsduur van de certificeringen te verkorten en een jaarlijke validatie in te voeren.

Microsoft geeft aan beter af te willen stemmen op de veranderende functies en vraag naar andere en nieuwe vaardigheden als gevolgd van de snelle ontwikkelingen binnen de cloud.

Buddy onze mascotte met een 2 met een rood kruis en een 1  met een groen vinkje
Buddy onze mascotte met de Microsoft Associate & Expert Logo's in zijn hand

Deze nieuwe manier is bedoeld om IT professionals in staat te stellen te kunnen bewijzen dat hun vaardigheden relevant zijn in de markt. En hen te helpen up-to-date te blijven met de snelle ontwikkelingen van de technologieën. Naast het verminderen van stress, complexiteit en kosten te besparen van het behalen van certificeringen.

Wanneer gaat de nieuwe geldigheidsduur in?

Vanaf 30 juni 2021 zijn alle nieuw behaalde role-based en speciality certificeringen één jaar geldig vanaf de datum dat de certificering behaald is.

Heb je nog een behaalde certificering van voor 30 juni? Dan is die nog twee jaar geldig vanaf het moment dat hij behaald is.

Hoe verleng je een role-based certificering?

Je kunt reeds behaalde role-based en speciality certificeringen jaarlijks gratis verlengen door te slagen voor een online assessment op Microsoft Learn. Dat kan al vanaf 6 maanden voor het aflopen van je certificering.

Met het succesvol afronden van het online assessment wordt je certificering met één jaar verlengd vanaf de huidige vervaldatum.

Zak je voor het assessment? Dan kun je het assessment gewoon opnieuw maken totdat je het gehaald hebt.

Heb je je certificering toch laten verlopen?

Dan zul je opnieuw het officiële examen succesvol moeten afronden.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!
Waarom @The Academy?
Hoge klanttevredenheid
8,7 uit 2155 evaluaties
Spreiden van lesdagen
flexibiliteit voor uw gemak
Persoonlijk advies
bij het zoeken van de juiste training
Virtueel trainen
voor alle klassikale en blended trainingen