Laat je in korte tijd omscholen via een traineeship

Het doel van onze traineeships

Opleiden of omscholen van IT Talent (werkzoekende, werk naar werk of schoolverlaters) met behulp van een uitgebalanceerd leerprogramma, dat speciaal voor deze doelgroepen is ontwikkeld.

Elke deelnemer kan uitstromen in 1 van de 8 ICT richtingen waarvan de vraag in de markt groot is.

Duur

6 tot 8 weken.

Keuzerichtingen

 • .NET developer
 • Java developer
 • Frontend developer
 • Low code developer
 • DEVOPS engineer
 • Infra/cloud specialist
 • Networking specialist
 • Modern Desktop manager
Buddy de mascotte met een jetpack op zijn rug
Buddy de mascotte met een tekstballonnetje met een brein erin

Uitgebalanceerd programma

het programma draagt zorg voor een degelijke opleiding dat is gebaseerd op het zgn. T profiel. In de eerste twee à drie weken krijgt de deelnemer een brede basiskennis: Agile Scrum werken, functierollen in de IT, persoonlijke vaardigheden, introductie in de wereld van development en introductie in de wereld van infrastructuur, cloud en virtualisatie

In de volgende vier à vijf weken werkt de deelnemer toe naar een van de 8 specialisaties en dragen we zorg voor de examens/certificeringen waarmee de deelnemer kan aantonen over relevante kennis en vaardigheden te beschikken in die betreffende specialisatie.

Gedurende het leertraject wordt de deelnemer specifiek gecoacht om aan het werk te gaan. Immers het is belangrijk om met een juiste attitude kennis te maken met potentiële werkgevers.

Keuze in uitvoering

U heeft als opdrachtgever de keuze uit twee uitvoeringsvormen:

 • Hele dagen training gecombineerd met begeleide studiedagen
 • Halve dagen training (ochtend) en begeleiding/coaching in de middag. Hierbij bieden we tevens de keuze of u zelf voor die zelfstudie begeleiding wilt zorgen dan wel dat wij u hierin ontzorgen.

Loopbaanbegeleiding

Optioneel bieden wij nog de mogelijkheid om de trainees te begeleiding terwijl ze werkzaam zijn bij de nieuwe werkgever. Hiermee borgen we dat de kandidaat voldoende aandacht krijgt in zijn nieuwe baan en dat de begeleiding door de nieuwe werkgever voor een gedeelte uit handen wordt genomen. De begeleiding bestaat uit 3 gesprekken:

 • 1 week na de start in de nieuwe baan: online gesprek met de trainee met als doel vroegtijdige signalering van knelputen zodat snel geanticipeerd kan worden.
 • Na 4-6 weken: 3-gesprek met trainee en leidinggevende (en evt. HR) met als doel evaluatie van de eerste periode en het bespreken van wederzijde indrukken en verwachtingen en eventueel actieplan.
 • Na 3 maanden: 3-gesprek met trainee en leidinggevende (en evt. HR) met als doel afronding van de begeleiding, evaluatie tot dan toe, bepalen verwachtingen voor de toekomst en evaluatie van het gehele opleidings- en plaatsingstraject.

Voor meer info - direct contact

Neem hieronder contact op via telefoon of e-mail

Bel direct Stuur een e-mail

Of chat live met een collega.

Buddy de mascotte met stropdas en aktetas, klaar om te werken
Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!
Waarom @The Academy?
Hoge klanttevredenheid
8,7 uit 3155 evaluaties
Spreiden van lesdagen
flexibiliteit voor uw gemak
Persoonlijk advies
bij het zoeken van de juiste training
Virtueel trainen
voor alle klassikale en blended trainingen