ITIL training en certificering

Met de introductie van ITIL versie 3 is een nieuwe systematiek van certificering geïntroduceerd. Sinds de introductie van ITIL® versie 3 onderkent ITIL vier certificeringsniveaus, te weten: ITIL Foundation, ITIL Intermediate, ITIL Expert en ITIL Master. Op deze pagina vind je een toelichting op de verschillende certificeringsniveaus.

Buddy onze mascotte houdt een bord met het ITIL Logo vast

ITIL Certificeringsniveaus

ITIL Certificering roadmap

ITIL Foundation

Het ITIL Foundation niveau is het gewenste certificeringsniveau voor elke medewerker die ook maar iets met servicemanagement van doen heeft en de basisprincipes en terminologie van ITIL wil kunnen begrijpen. In principe geldt dat het ITIL Founation certificeringsniveau wenselijk is voor elke medewerker in een (ICT)organisatie die gebruik maakt van of te maken krijgt met ITIL.

ITIL Intermediate

Het ITIL Intermediate niveau bestaat uit twee verschillende soorten modules

ITIL Intermediate Lifecyle Modules

Bedoeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de algehele lifecycle van een IT product.

ITIL Intermediate Capability Modules

Bedoeld voor medewerkers die specifieke processen binnen het vakgebied van IT Servicemanagement beheren. Deze modules zijn goed vergelijkbaar met de (voormalige) Practitioner trainingen binnen ITIL versie 2

ITIL Expert

De certificering ITIL Expert in IT Servicemanagement toont aan dat je beschikt over een hele brede én diepe kennis van ITIL.

ITIL Master

De certificering ITIL Master toont aan dat je in staat bent ITIL toe te passen in gebieden. Het niveau ITIL Master is het hoogst haalbare certificeringsniveau.

Buddy onze mascotte met een pijl omhoog in zijn handen
Buddy onze mascotte met een pijl omhoog in zijn handen

ITIL Certificering puntensysteem

Het certificeringstraject van ITIL versie 3 bestaat uit een puntensysteem (credits). Elk succesvol afgelegd examen levert een vastgesteld aantal punten (credits) op.

ITIL Expert

Om ITIL Expert te worden, heb je in totaal 22 punten nodig. Je hebt na je ITIL Foundation certificering (2 punten) de keuze om 20 punten te behalen uit de verschillende Lifecycle Modules (3 punten per training) of Capability Modules (4 punten per training). Daarnaast dien je ook het examen ‘Managing Across the Lifecyle’ te behalen. Hiervoor krijg je 5 punten.

ITIL Master

Ten aanzien van het certificeringsniveau van ITIL Master geldt dat nog niet definitief is besloten hoe men dit niveau kan behalen. Momenteel denkt men aan de beoordeling van een praktijkopdracht. De ontwikkeling van dit certificeringsniveau zit nog in een pilotfase.

ITIL Trainingen

Zoek je een snelle, praktijkgerichte voorbereiding voor je ITIL Certificering? Bekijk ons training aanbod.

ITIL trainingen
Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!
Waarom @The Academy?
Hoge klanttevredenheid
8,7 uit 2155 evaluaties
Spreiden van lesdagen
flexibiliteit voor uw gemak
Persoonlijk advies
bij het zoeken van de juiste training
Virtueel trainen
voor alle klassikale en blended trainingen