Alles over de nieuwe STAP regeling

STAP subsidie regeling

Heb je werk of ben je werkzoekend?

Dan kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Deze subsidie is bedoeld om jou een sterkere positie op de arbeidsmarkt te geven. Deze subsidie heet STAP. Dit is de afkorting van Stimulans Arbeidsmarkt Positie.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om een mbo-diploma te halen.

Ook kun je met het budget een traject betalen voor een Ervaringscertificaat (EVC). In een EVC staat welke kennis en ervaring een werknemer heeft. Uiteraard komen onze IT-trainingen daarvoor ook in aanmerking!

Met het STAP -budget wil de overheid jou helpen om je verder te ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Als werknemer of werkzoekende krijg je daardoor een betere positie om jouw baan te houden. Of om een (nieuwe) baan te vinden.

Buddy de mascotte die een dienblad met het Stap Regeling logo vasthoudt
Buddy de mascotte die voor een groot euroteken staat

STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingskosten

het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten.

Mensen die het meeste voordeel hebben van bijscholing maakten tot nu toe te weinig gebruik van deze mogelijkheid. Denk aan flexwerkers, werkzoekenden en werkenden met beroepen waar minder vraag naar is. De overheid wil dat deze doelgroepen met het STAP-budget sneller kiezen voor een opleiding of cursus. Zodat zij minder kans lopen om werkloos te worden. Of dat lang te blijven.

Baan behouden of van baan wisselen

Via om- en bijscholen kun je voorkomen dat jij jouw baan verliest. Ook heb jij dan meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk krijgt een digitaal karakter. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl bestaande banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist wel veel vacatures zijn. Voor mensen met zware beroepen, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te kunnen wisselen. Zo kunnen deze mensen op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

Persoonlijk advies


Juist omdat de IT zo breed is, is het lastig de juiste keuze te maken. Wij helpen je met een persoonlijk advies zodat je met de juiste training aan de slag gaat.

Deze trainingen zijn geregistreerd bij DUO zodat je ook succesvol de STAP subsidie aan kan vragen.Wij helpen je op weg; maak daar gebruik van!

Bel direct Stuur een e-mail

Of chat live met een collega.

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!
Waarom @The Academy?
Hoge klanttevredenheid
8,7 uit 2482 evaluaties
Spreiden van lesdagen
flexibiliteit voor uw gemak
Persoonlijk advies
bij het zoeken van de juiste training
Virtueel trainen
voor alle klassikale en blended trainingen