Search

Citrix Certificering en Training

Citrix Workspace biedt een volledig op de gebruiker gerichte ervaring. Die gebruiker vindt alles wat hij of zij voor het werk nodig heeft in één ‘unified app’. De toegang en performance voor de gebruiker worden volledig afgestemd op de context waarin de gebruiker verkeert en de voorwaarden die de IT-afdeling daarvoor heeft vastgelegd. Het uitgebreide Citrix Networking portfolio, vroeger deels aangeboden onder de namen NetScaler en Cedexism, wordt verder uitgebreid in de richting van software-defined networking. Citrix wordt nu de belangrijkste naam op het gebied van app delivery, met betrouwbare security en zichtbaarheid door middel van intelligente analytics.

Citrix Certificering en Training

Het actuele zeer brede productaanbod heeft geleid tot trajecten met een gedifferentieerde certificeringsaanpak. Bovendien is er ook nog sprake van 2 verschillende trajecten, "Oud" en "Nieuw".Citrix Oud. Certificeringstracks voor XenApp 6.5, XenDesktop 5.5 en XenServer 6.0


Voor producten die tot en met 2012 op de markt zijn gekomen kent Citrix nog het Certified Administrator traject. Eenmaal behaald blijven deze certificeringen 3 jaar geldig.
Administrator (CCA en CCAA).
  • Een Citrix Certified Administrator is iemand die aantoonbare expertise bezit met een bepaald Citrix product. Certificering tot CCA is momenteel voor slechts 3 verouderde Citrix producten beschikbaar.
  • Voor Citrix XenApp 6.5 is er nog steeds naast CCA certificering ook een vervolgcertificering mogelijk: Citrix Certified Advanced Administrator (CCAA).

NB
Per 28 november 2014 zijn de oude certificeringstracks voor Citrix Certified Enterprise Engineer (CCEE) en Citrix Certified Integration Architect (CCIA) gediscontinueerd. Deze certificeringen zijn vervangen door Citrix Certified Professional - Virualization resp. Citrix Certified Expert - Virtualization.


Citrix Nieuw. Certificeringstracks voor Virtualization, Networking en Mobility


Voor de virtualisatie, networking en mobility producten die vanaf 2013 zijn gelanceerd zijn geheel nieuwe, meer op de job role gerichte certificeringstrajecten beschikbaar. Deze staan geheel los van de oude certificeringen en hebben een aparte structuur gekregen. De nieuwe certificeringstracks hebben betrekking op Citrix XenDesktop (vanaf versie 7), Citrix NetScaler (vanaf versie 10) resp. Citrix XenMobile (vanaf versie 8).Citrix Certificeringstrack voor Virtualization (XenDesktop 7)


De applicatie- en desktop delivery certificeringen zijn gericht op de hoofdspecialisaties beheer, uitrol en ontwerp van XenDesktop 7 oplossingen.  XenDesktop 7 is de upgrade én samenvoeging van de vroegere producten XenApp en XenDesktop.

Citrix Virtualisering Certificering overzichtCitrix Certificeringstrack voor Networking (Netscaler 10)


De Networking certificering richt zich op de kennis en vaardigheden die benodigd zijn om alle mogelijkheden van Citrix NetScaler te benutten, inclusief de implementatie voor app en desktop delivery, beveiliging, redundancy, netwerkprestaties en optimalisering.

Citrix Networking Certificering overzichtCitrix Certificeringstrack voor Mobility


De Mobility certificering erkent de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het ontwerpen, implementeren en beheren van mobile device en app management en delivery oplossingen.

Citrix Mobility Certificering overzichtCitrix trainingen


Ga direct naar overzicht Citrix trainingen.
Meer informatie over Citrix trainingen en certificering? Stuur ons een email! of bel 040-2924747