Search

ITIL certificering en training

Met de introductie van ITIL versie 3 is een nieuwe systematiek van certifcering geïntroduceerd. Sinds de introductie van ITIL® versie 3 onderkent ITIL vier certificeringsniveaus, te weten: ITIL Foundation, ITIL Intermediate, ITIL Expert en ITIL Master. Op deze pagina vindt u een toelichting op de verschillende certificeringsniveaus.

ITIL Logo

ITIL Foundation

Het ITIL Foundation niveau is het gewenste certificeringsniveau voor elke medewerker die ook maar iets met servicemanagement van doen heeft en de basisprincipes en terminologie van ITIL wil kunnen begrijpen. In principe geldt dat het ITIL Founation certificeringsniveau wenselijk is voor elke medewerker in een (ICT)organisatie die gebruik maakt van of te maken krijgt met ITIL.

ITIL Certificering roadmap


ITIL Intermediate


Het ITIL Intermediate niveau bestaat uit twee verschillende soorten modules:
  • ITIL Intermediate Lifecycle Modules – bedoeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de algehele lifecycle van een IT product.
  • ITIL Intermediate Capability Modules – bedoeld voor medewerkers die specifieke processen binnen het vakgebied van IT Servicemanagement beheren. Deze modules zijn goed vergelijkbaar met de (voormalige) Practitioner trainingen binnen ITIL versie 2

ITIL Expert


De certificering ITIL Expert in IT Servicemanagement toont aan dat u beschikt over een hele brede én diepe kennis van ITIL.

ITIL Master


De certificering ITIL Master toont aan dat u in staat bent ITIL toe te passen in gebieden. Het niveau ITIL Master is het hoogst haalbare certificeringsniveau.


ITIL Certificering puntensysteem


Het certificeringstraject van ITIL versie 3 bestaat uit een puntensysteem (credits). Elk succesvol afgelegd examen levert een vastgesteld aantal punten (credits) op.

ITIL Expert


Om ITIL Expert te worden, heeft u in totaal 22 punten nodig. U heeft na uw certificering in ITIL Foundation (2 punten) de keuze om 20 punten te behalen uit de verschillende Lifecycle Modules (3 punten per training) of Capability Modules (4 punten per training). Daarnaast dient u ook het examen ‘Managing Across the Lifecyle’ te behalen. Hiervoor krijgt u 5 punten.

ITIL Master
Ten aanzien van het certificeringsniveau van ITIL Master geldt dat nog niet definitief is besloten hoe men dit niveau kan behalen. Momenteel denkt men aan de beoordeling van een praktijkopdracht. De ontwikkeling van dit certificeringsniveau zit nog in een pilotfase.ITIL trainingen


Ga direct naar overzicht ITIL trainingen.
Meer informatie over ITIL trainingen en certificering? Stuur ons een email! of bel 040-2924747