@The Academy zoeken

MCSA Certificering - Microsoft Certified Solutions Associate

De titel MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate) is geherintroduceerd door Microsoft. Reden hiervoor zijn de ontwikkelingen in de cloud. MCSA Certificering moet de markt relevantie behouden en vanwege de steeds verder groeiende cloudmarkt betekent dit dus een aanpassing. De certificering geeft aan dat bredere en diepere kennis en kunde aanwezig is voor het bouwen van infrastructurele oplossingen op locatie of in de cloud. De vereisten zijn verder aangescherpt om te verzekeren dat ICT professionals en developers, die gecertificeerd zijn, daadwerkelijk beschikken over actuele kennis en kunde van de continue evoluerende technologie.


Nieuws 27-02-2020: Met de introductie van Role Based trainingen en de doorontwikkeling daarvan, kondigt Microsoft nu aan dat de resterende certificeringen MCSA, MCSE en MCSD verdwijnen op 30 juni 2020.

Lees verder
MCSA Logo

MCSA certificeringenEr zijn op dit moment nog 10 MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate) certificeringen die buiten de role based trainingen en certificeringen vallen.

Core Infrastructure


MCSA Windows Server 2012 badge MCSA Windows Server 2016 badge

Data Management & Analytics


MCSA SQL Server 2012-2014 badge MCSA SQL 2016 Database Admin badge MCSA SQL 2016 Database Development badge MCSA SQL 2016 BI Development badge MCSA BI Reporting badge

App Builder


MCSA Web Applications badge MCSA Universal Windows Platform badge

Business Applications


MCSA Dynamics 365 for Operations badge

MCSA certificering


Voor het MCSA traject zijn drie leermethoden beschikbaar:


Meer informatie over MCSA trainingen of MCSA certificering? Stuur ons een email of bel 040-2924747