@The Academy zoeken

Scrum Trainingen


Scrum is een flexibele manier om (software)producten te maken.

Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende (software) producten opleveren.

Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk zodat er direct ingespeeld kan worden op veranderende omstandigheden.
\

Waarom is Scrum zo populair?Scrum wordt vaak gebruikt bij producten waarvan de klant of de gebruiker nog niet goed weet wat hij wil. Al doende wordt er geleerd om de eisen en wensen beter te beschrijven en in bruikbare producten om te zetten. Vaak is het pas duidelijk wat de wensen en eisen zijn als het eerste product, het prototype gemaakt is. Op basis daarvan worden de eisen aangepast.

Scrum heeft de flexibiliteit om met laat wijzigende eisen en wensen om te gaan. Het valt onder de Agile-softwareontwikkeling.

Binnen Scrum zijn er vele termen en benamingen zoals scrum product owner, agile coach, agile transformatie. Om alvast bekend te raken of je verder te verdiepen kun je de Scrum Guide downloaden.
Deze Scrum guide is ontwikkeld door de bedenkers van Scrum, Ken Schwaber en Jeff Sutherland. De meest recente versie komt uit 2017.

Scrum Guide in het engels

Scrum Guide in het nederlands